SHARE

3 redenen om Microsoft Azure als cloudplatform te kiezen

Cloud computing is ‘hot’ in de wereld van hosting. Technologiegigant Microsoft heeft dat begrepen en ontwikkelde daarom Microsoft Azure: één van de krachtigste cloudplatformen van het moment, dat een hele set aan services biedt. Maandelijks verwelkomt het platform 120.000 nieuwe klanten. 90% van de Fortune 500-bedrijven is al gezwicht. Waarom zou jij nog twijfelen?

Met cloud hosting staan je data en applicaties op servers in externe datacenters, die toegankelijk zijn via het internet. Cloud hosting baseert zich op het concept van ‘virtualisatie’: fysieke servers in datacenters creëren meerdere virtuele servers waarop jouw gegevens worden opgeslagen.

Waarom kiezen voor de cloud?

Meer en meer bedrijven kiezen voor cloud hosting, om tal van redenen. Hét voordeel? De vlotte dataontsluiting: een internetverbinding volstaat om overal, vanop eender welk toestel, toegang te krijgen. Daarnaast bespaar je tijd en kosten. Je moet immers niet meer investeren in de aanschaf en het beheer van eigen hardware. Tot slot kies je met een cloudoplossing voor een flexibel, schaalbaar systeem. Heb je meer opslagcapaciteit of processorkracht nodig, dan regelt je provider dat meteen.

Waarom kiezen voor Microsoft Azure?

1. Van IaaS naar PaaS in no time

Microsoft Azure biedt een combinatie van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-service (PaaS). In een IaaS-model besteed je diensten zoals virtualisatie, gegevensopslag en load balancing eenvoudig uit. Wil je zelf extra applicaties ontwikkelen of bestaande applicaties toevoegen? Dan schakel je met de professionele hulp van ASPEX zonder problemen over naar het PaaS-model.

2. IJzersterke beveiliging

Je twijfelt aan de security van cloudoplossingen? Microsoft gebruikt de recentste beveiligingstechnologieën en -toepassingen om zijn Azure-infrastructuur te beschermen. Een team van experts onderwerpt de omgeving en tools bijvoorbeeld regelmatig aan gesimuleerde aanvallen, zodat het systeem in staat is om echte aanvallen beter en sneller te herkennen.

3. Betaal enkel wat je gebruikt

Microsoft hanteert een ‘pay per use’-policy. Concreet betekent dit dat Microsoft enkel jouw reëel verbruik per minuut aanrekent. Kies je bijvoorbeeld om halverwege de maand het aantal servers wat te verminderen, dan betaal je ook effectief een lagere prijs.

Klaar om de stap te zetten?

Lees hier hoe wij je naar de cloud begeleiden. Vragen of meer info gewenst? Neem vrijblijvend contact met een van onze experten.

Met je KMO migreren naar de cloud: hoe begin je eraan?

Geschreven op april 13 door

Wets Micha

Als Microsoft MVP (Most Valuable Professional) is Micha volledig thuis in de IT-wereld en gaat hij ook regelmatig spreken op internationale congressen zoals MS Inspire, Cloudbrew, MS Ignite ‘The Tour’ en andere User Group events. Micha heeft meer dan 10 ervaring als DevOps engineer en kent alles van private, hybride en publieke clouds. Als Technology Strategist bij ASPEX focust Micha op Microsoft on Azure, RDS en Windows Virtual Desktop (RDmi).

Vind me op

Gerelateerde artikelen

Haal meer uit Microsoft Teams

Workplace of the future

Haal meer uit Microsoft Teams

Deel 4: automatiseer je workflows met app-integraties Steeds meer bedrijven streven naar de New Ways of Working (NWOW). Maar wat houden die precies ...

Lees meer
Dirk Roelandt (Account Plus): “De cloud geeft mij gemoedsrust”

Cloud & IT Case

Dirk Roelandt (Account Plus): “De cloud geeft mij gemoedsrust”

Bij advies- en accountancykantoor Account Plus zagen ze jarenlang servers komen en gaan. Voor zaakvoerder Dirk Roelandt was de maat vol. Hij besloot ...

Lees meer
De laatste ontwikkelingen in cloud computing en SaaS in je mailbox?