SHARE

Workplace of the future

Samsung Mobile en ASPEX brengen Modern Desktop naar je toe

Modern Desktop evolueert alsmaar duidelijker tot de nieuwe standaard manier van werken. Gebruiksgemak, veiligheid en performantie zijn de absolute troeven, die beantwoorden aan de uitdagingen van hedendaagse IT. Samsung Mobile en ASPEX sloegen de handen in elkaar en gingen met een roadshow naar de bedrijven toe voor een inspirerende kennismaking. Gebruikers leerden de voordelen van Modern Desktop kennen en IT managers zagen dat ze met deze technologie toch nog de controle kunnen bewaren.

Modern Desktop en Samsung DeX

Met Modern Desktop kent de gebruiker een vertrouwde desktop ervaring in de Windows 10 omgeving. De WVD (Windows Virtual Desktop) draait virtueel in de cloud en elimineert zo de nood aan een krachtige PC of laptop.

Sterker nog, dankzij de Samsung Desktop Experience of kortweg DeX, wordt een computer zelfs helemaal overbodig. De gebruiker plugt zijn smartphone of tablet eenvoudigweg in met de multiconnector om toetsenbord, muis en monitor te gebruiken en krijgt via de app meteen toegang tot de WVD.

Om medewerkers in te schakelen die onafhankelijk van een vast toestel, mobiel moeten werken is Modern Desktop met Samsung DeX de ideale oplossing. Ook medewerkers die bijvoorbeeld tijdelijk of in beperkte mate op projectbasis betrokken zijn, hebben baat bij een Modern Desktop oplossing. In wezen is Modern Desktop een oplossing die elke werkomgeving veiliger en efficiënter kan maken.

Voordelen

Eenvoudig in gebruik en beheer

Voor het uitrollen van Modern Desktop binnen je organisatie heb je helemaal geen technische kennis nodig. De specialisten van ASPEX zetten de WVD helemaal op volgens je wensen en noden. Het systeem wordt continu gemonitord, up-to-date gehouden en geback-upped.

Eenmaal up-and-running, connecteert de gebruiker zijn Samsung smartphone of tablet met de multiconnector op de randapparatuur. In de Samsung DeX modus heeft de gebruiker toegang tot de WVD en kan hij meteen aan de slag met de vertrouwde toepassingen en documenten.

Veilig

Doordat gans het operating systeem virtueel draait in de cloud, verlaagt het risico op virussen en verlies van data aanzienlijk. Er is simpelweg geen laptop of desktop meer, die – bewust of onbewust – onveilig gebruikt kan worden. Zelfs als de gebruiker zijn Samsung smartphone verliest, dan is dat geen probleem. Hij kan met een nieuw toestel opnieuw inloggen op de WVD en werkt gewoon verder aan hetgeen waar hij mee bezig was.

Steeds up-to-date

Uiteraard zorgt ASPEX er als dienstverlener voor dat de WVD steeds up-to-date blijft. De meest recente anti-virus en security updates worden meteen geïnstalleerd en de performantie van de WVD wordt gemonitord en onderhouden. Zo ben je als gebruiker steeds gerust dat je over de nodige capaciteit en processing power beschikt.

Kostenbesparend

De reeds vermelde voordelen resulteren vanzelfsprekend ook in een kostenbesparing. Met WVD en Samsung DeX betaal je enkel voor wat je nodig hebt in je werkomgeving. Verouderde PC’s die vervangen moeten worden zijn verleden tijd.

Ook de frustraties omwille van trage, verouderde systemen, incompatibiliteit en omslachtige werkmethodes zijn van de baan. Akkoord, dit laatste is eerder een mentale kost, maar wel één die zich vertaalt in een significante reële kost, die wellicht groter is dan de kost van de hardware op zich.

De expertise van ASPEX in Windows Virtual Desktop, Cloud en Azure in combinatie met de technologie van de Samsung Galaxy Enterprise Edition en de DeX app, brengt Modern Desktop naar een hoger niveau. Het beheer van een complete vloot van mobiele toestellen wordt eenvoudiger en veiliger, terwijl de gebruikers een vertrouwde werkomgeving ervaren
Pascal Bungeneers, Hoofd B2B Mobile Team Samsung België | Luxemburg

Modern Desktop Roadshow

Tijdens een roadshow eind 2019 reden medewerkers van Samsung en ASPEX met hun mobiele desktop langst geïnteresseerde bedrijven. In de ASPEX Truck konden gebruikers en IT managers kennis maken met het concept van Modern Desktop, Samsung DeX en met de nieuwste Samsung Galaxy Note 10 in Enterprise Edition s . Via 4G werden de WVD’s getoond en alle bezoekers waren onder de indruk van de vlotte, mobiele werking. Er werden door de bezoekers meteen diverse concrete toepassingen geopperd, die uitermate geschikt zouden zijn om op Azure te draaien. Met name de off-loading van processor capaciteit werd gezien als een grote opportuniteit.

ASPEX bus

Samsung Galaxy Note 10 in Enterprise Edition

De nieuwste Galaxy Note 10 in Enterprise Edition is het vlaggenschip van Samsung Mobile en uitermate geschikt voor het gebruik met Samsung DeX . Behalve dat het een high-end smartphone is, die beschikt over alle toeters en bellen, onderscheidt hij zich o.a. met Knox Configure en E-FOTA.

Met Knox Configure kunnen gebruikers de configuratie en aanpassing automatiseren. Voor bedrijven geeft Knox Configure meer controle over instellingen, beperkingen, apps en andere mobiele inhoud doordat apparaten op afstand geconfigureerd en beheerd kunnen worden. Nieuwe medewerkers kunnen zo bijvoorbeeld sneller op het bedrijfsnetwerk worden aangesloten.

Enterprise Firmware-Over-The-Air (E-FOTA) maakt het beheer en de implementatie van beveiligingspatches op afstand in een handomdraai mogelijk. Kritische software updates kunnen bijvoorbeeld gemakkelijker gepusht worden. Het beschikt ook over biometrische beveiliging, inclusief gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner, dus er is geen wachtwoord om te onthouden.

Met Knox Configure en E-FOTA zijn de mobiele firmware en beveiligingsupdates dus eenvoudiger te beheren en wordt het mogelijk om het besturingssysteem op afstand bij te werken in de gehele Samsung vloot. Deze eigenschappen maken de Galaxy Enterprise Edition in combinatie met Samsung DeX het geprefereerde mobiele toestel voor Modern Desktop.

ASPEX en Samsung Mobile: 1+1=3

Met expertise in WVD, cloud en Azure zijn de oplossingen van ASPEX complementair aan die van Samsung Mobile. Samen bieden we totaaloplossingen aan voor bedrijven en organisaties in sectoren die typisch een grote mobiliteit van hun medewerkers vereisen, zoals o.a. transport, logistiek, retail en bouw. De Modern Desktop oplossing met Samsung DeX en de Galaxy Note 10 in Enterprise Edition toestellen is uitermate geschikt voor het creëren van een flexibele werkplek. De vloot van mobiele toestellen binnen die werkplek is bovendien gemakkelijk centraal te beheren. Het gebruiksgemak, de veiligheid en de performantie overtreffen ruimschoots die van de klassieke werkplek en maken van Modern Desktop de standaard oplossing voor efficiënte samenwerking.

Modern Desktop Assessment

ASPEX verzorgt Modern Desktop Assessments voor bedrijven die potentieel zien in deze technologie. Tijdens een tweedaagse workshop wordt de bestaande IT infrastructuur en de workflows in kaart gebracht. Meestal kan er tijdens deze workshops meteen een proces op een moderne manier verbeterd worden.

 

Geschreven op december 23 door

Bovée Maarten

Cloud Enablement Guy | Bedrijven helpen groeien | Moderne werkplek | Ondernemer | Houdt van Crossfit en lopen

Vind me op

Gerelateerde artikelen

Haal meer uit Microsoft Teams

Workplace of the future

Haal meer uit Microsoft Teams

Deel 4: automatiseer je workflows met app-integraties Steeds meer bedrijven streven naar de New Ways of Working (NWOW). Maar wat houden die precies ...

Lees meer
Dirk Roelandt (Account Plus): “De cloud geeft mij gemoedsrust”

Cloud & IT Case

Dirk Roelandt (Account Plus): “De cloud geeft mij gemoedsrust”

Bij advies- en accountancykantoor Account Plus zagen ze jarenlang servers komen en gaan. Voor zaakvoerder Dirk Roelandt was de maat vol. Hij besloot ...

Lees meer
De laatste ontwikkelingen in cloud computing en SaaS in je mailbox?